Mierea de Manuka este un produs miraculos și este recunoscută ca fiind cel mai puternic antibiotic natural. Mierea de Manuka este singurul tip de miere utilizat în scopuri terapeutice de secole datorită proprietăților sale de vindecare și este folosită pentru a trata numeroase probleme de sănătate precum: răceală, astm, bronșită cronică, sinuzită cronică, rinită, gastroenterită, gingivită, infecții rezistente la antibiotice. Mierea de Manuka are o consistență densă, un miros foarte plăcut și un gust puternic. Descoperă beneficiile mierii de Manuka!
Care sunt proprietățile mierii de Manuka?
S-a constatat faptul că mierea de Manuka este un puternic antiinflamator, antibacterian, antifungic, antiviral, antioxidant, antimicrobian și antiseptic prin numeroase studii realizate de-a lungul timpului.

Ce reprezintă metilglioxalul (MGO™)?
Metilglioxalul este substanța activă ce are rol antibacterian. Cu cât nivelul metilglioxalului este mai mare, cu atât puterea antibacteriană a mierii de Manuka este mai mare.
În funcție de scopul pentru care dorești să utilizezi mierea de Manuka și a problemelor de sănătate pe care dorești să le tratezi, trebuie să alegi o miere de Manuka cu un nivel potrivit al metilglioxalului deoarece folosirea mierii de Manuka cu un factor MGO™ prea mare poate produce reacții adverse sau chiar sensibilitate.
- Mierea de Manuka MGO™ 100+ este utilă pentru a-ți întări sistemului imunitar.
- Mierea de Manuka MGO™ 250+ este ideală pentru a creștere imunitatea, a trata durerile de gât, migrenele, alergiile sau răcelile.
- Mierea de Manuka MGO™ 400+ este utilă pentru a trata infecțiile rezistente, inflamațiile, aciditatea sau refluxului gastric.
- Mierea de Manuka MGO™ 550+ este ideală pentru tratarea infecțiilor rezistente la antibiotice cum ar fi stafilococ auriu, helicobacter pylori sau candida.
- Mierea de Manuka MGO™ 850+ este folosită pentru tratarea infecțiilor extrem de rezistente la antibiotice și chiar în cazul infecțiilor repetate.
Ce este factorul UMF (Unique Manuka Factor)?
Factorul UMF reprezintă sistemul de clasare al mierii de Manuka ce a fost dezvoltat de către Asociația UMF Honey din Noua Zeelandă și doar acei producători de miere Manuka care respectă o serie de standarde riguroase primesc licența UMF. Factorul UMF reprezintă puterea antibacteriană a mierii de Manuka și concentrația nivelului de metilglioxal.
- Mierea de Manuka UMF 5+ sau UMF 8+ are un nivel antibacterian scăzut și poate fi folosită pentru uz zilnic.
- Mierea de Manuka UMF 10+ sau UMF 12+ are un nivel antibacterian mediu și poate fi folosită pentru sistemul imunitar.
- Mierea de Manuka UMF 15+, UMF 16+ sau UMF 18+ are un nivel antibacterian ridicat.
- Mierea de Manuka UMF 20+ sau UMF 25+ are un nivel antibacterian foarte ridicat.

Beneficiile mierii de Manuka
Mierea de Manuka este considerată ca fiind un produs miraculos datorită multiplelor beneficii pe care le are asupra organismului uman. Mierea de Manuka poate fi utilizată pentru tratarea multor probleme de sănătate.
1. Beneficiile mierii de Manuka asupra infecțiilor
Mierea de Manuka este un bun antibacterian și este utilizată pentru tratarea și prevenirea infecțiilor cu microorganisme bacteriene sau fungice cum ar fi E. coli (Escherichia coli), stafilococul auriu (Staphylococcus aureus), Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Helicobacter Pylori (bacteria ce cauzează ulcerul), Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) (reprezintă infecțiile din spital), Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE).
2. Beneficiile mierii de Manuka asupra problemelor gastro-intestinale
Mierea de Manuka poate fi utilizată pentru tratarea afecțiunilor gastro-intestinale precum: aciditatea, arsurile stomacale, indigestia, durerile de stomac, sindromul colonului iritabil, refluxul gastric, paraziții intestinali, gastroenterita, bacteria Helicobacter Pylori.
3. Beneficiile mierii de Manuka asupra imunității
Mierea de Manuka este eficientă pentru întărirea imunității și conferă o stare generală de bine organismului datorită proprietăților sale miraculoase.

4. Beneficiile mierii de Manuka asupra infecțiilor respiratorii
Mierea de Manuka este eficientă pentru tratarea, dar și prevenirea afecțiunilor respiratorii precum: sinuzita, rinita, astmul, tusea, pneumonia, bronșita.
5. Beneficiile mierii de Manuka asupra sănătății orale
Mierea de Manuka este utilizată pentru îndepărtarea plăcii bacteriene, ajută la sănătatea gingiilor, reducând sângerările gingivale, previne apariția parodontozei și a cariilor.
6. Beneficiile mierii de Manuka asupra rănilor și arsurilor
Mierea de Manuka ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și arsurilor, tratează infecțiile și ajută la cicatrizarea mai rapidă. În plus, este extrem de utilă pentru tratarea arsurilor solare.
7. Beneficiile mierii de Manuka asupra somnului
Mierea de Manuka este utilizată de multe persoane deoarece îmbunătățește calitatea somnului și induce un somn profund.

8. Beneficiile mierii de Manuka asupra frumuseții
Mierea de Manuka este un produs extrem de eficient în tratarea diverselor probleme ale pielii precum: acneea, eczemele, Psoriazisul, dermatitele, erupțiile cutanate, ciuperca piciorului, arsurile solare, ridurile și chiar cicatricile. Mai mult decât atât, mierea de manuka ajută la hidratarea pielii, stimularea regenerării pielii, catifelarea pielii, conferirea elasticității și fermității tenului.
De asemenea, mierea de Manuka este utilă pentru sănătatea părului, fiind extrem de eficientă în căderea părului, reducerea mătreții și ajută la regenerarea firului de păr.
Cum să consumi mierea de Manuka?
Mierea de Manuka este administrată diferit în funcție de scopul pentru care este folosită, putând fi utilizată ca aliment sau ca tratament pentru diverse probleme de sănătate.
- Pentru uz intern: se recomandă să se consume câte 1 linguriță de miere de Manuka de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
- Pentru uz extern: se aplică direct pe piele mierea de Manuka și ulterior se aplică o compresă sterilă.
- Pentru uz cosmetic: mierea de Manuka se folosește ca ingredient în diverse măști pentru față sau chiar pentru păr.
Contraindicațiile mierii de Manuka
Nu se recomandă să se utilizeze mierea de Manuka pentru copiii sub 1 an, iar din punctul de vedere al anumitor experți chiar și copiilor sub 2 ani. De asemenea, nu se recomandă consumul de miere de Manuka persoanelor care au diabet sau alergie la miere.
Alege mierea de Manuka potrivită pentru tine și familia ta!
Echipa Plantevo îți recomandă următoarele produse.
si eu am folosit, scumpa, dar buna
este buna
fff buna
am folosit aceasta miere pentru infectie cu candida, helicobacter si imunitate si m-a ajutat tare mult
este f buna
Mierea de Manuka este foarte buna. Eu fac cate o cura cu miere de Manuka in fiecare de Manuka in fiecare toamna si sunt extrem de multumita
am citit mult despre aceasta miere si am ales sa o consum pt ca este f buna
si eu folosesc