Beneficiile uleiului esențial de lavandă

761

Uleiul esențial de lavandă are un miros extrem de plăcut, fiind folosit în produse cosmetice precum parfumuri sau deodorante. În cele ce urmează îți prezentăm beneficiile uleiului esențial de lavandă.

Beneficiile uleiului esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă este un bun calmant, cicatrizant și antiseptic. Are o mulțime de beneficii asupra organismului, fiind folosit pentru a trata afecțiunile respiratorii, depresia, anxietatea, reumatismul, durerile musculare, lumbago, herpesul, micozele, palpitațiile, hipertensiunea arterială, bolilor de rinichi, bolile de ficat și ajută chiar la creșterea imunității.

Beneficiile uleiului esențial de lavandă

1. Beneficiile uleiului esențial de lavandă asupra pielii

Uleiul esențial de lavandă ajută la îngrijirea pielii, fiind recomandat pentru toate tipurile de piele. Acest ulei este utilizat pentru a susține și revigora epiderma, ajută la combaterea acneei, este ideal pentru tenul gras, este un bun cicatrizant, conferă strălucire pielii, ajută la menținerea unui aspect al tenului frumos, reduce coșurile, ajută la tratarea dermatitelor și eczemelor. Totodată, ajută la calmarea iritațiilor pielii și arsurilor, vindecă vânătăile și abcesele, ajută la reducerea vergeturilor provocate de sarcină, tratează cuperoza, ajută la tratarea rănilor și a înțepăturilor de insecte.

2. Beneficiile uleiului esențial de lavandă asupră sănătății părului

Părul este o comoară de care trebuie să ai grijă mereu, iar uleiul de lavandă ajută la creșterea părului, combate mătreața, tratează căderea părului, îngrijește scalpul și ajută la calmarea inflamațiilor scalpului.

3. Uleiul esențial de lavandă susține sistemul respirator

Uleiul esențial de lavandă ajută la ameliorarea și tratarea anumitor probleme respiratorii, cum ar fi tusea, tusea convulsivă, laringita, bronșita, astmul bronșic sau rinita. Este eficient atât în tratarea, cât și în prevenirea răcelii și a gripei. În plus, ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii.

4. Uleiul esențial de lavandă ajută sistemul nervos

Uleiul esențial de lavandă susține sistemul nervos, ajutând la relaxare și calmare, combate depresia, anxietatea, stresul, elimină tensiunile nervoase, îndepărtează insomniile, conferind un somn liniștit și odihnitor. Totodată, ajută la tratarea problemelor digestive apărute pe fond nervos.

Beneficiile uleiului esențial de lavandă

5. Beneficiile uleiului esențial de lavandă asupra durerilor de cap

Uleiul esențial de lavandă este extrem de eficient în tratarea durerilor de cap, a cefaleelor, migrenelor și nevralgiilor.

6. Uleiul esențial de lavandă susține sistemului digestiv

Uleiul esențial de lavandă susține sistemul digestiv, fiind eficient în tratarea enterocolitelor infecțioase, colicilor abdominale, balonării și colitei cronice.

7. Uleiul esențial de lavandă este util pentru casa ta

Uleiul esențial de lavandă are un miros deosebit de plăcut, fiind utilizat pentru purificarea aerului de germenii de mucegai sau chiar alungarea insectelor precum țânțarilor și a moliilor.

Poți utiliza acest ulei la baie sau la masaj și te vei simți mai relaxată.

Alege uleiul esențial de lavandă potrivit pentru tine!

Plantevo.ro îți recomandă următoarele uleiuri de lavandă.

Join the Conversation

 1. Marinela Cicu says:

  imi prepar masca de par cu ulei de lavanda pt caderea parului. foarte bun

 2. Eugenia says:

  folosesc produse cu lavanda

 3. mirosul este foarte placut

 4. cel mai bun ulei

 5. Iuliana Florea says:

  il adoor <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Plantevo.ro © Copyright 2020. All rights reserved.
Close