De ce să folosești uleiul esențial de rozmarin

222

Uleiul esențial de rozmarin este unul dintre cele mai folosite uleiuri esențiale și are o mulțime de beneficii pentru organismul uman. Este indicat pentru sistemul nervos, este un aliat de nădejde al frumuseții, ajută la eliminarea respirației urât mirositoare, susține digestia și funcționarea normală a organelor interne, ajută la ameliorarea durerilor articulare, musculare sau chiar reumatismale, este benefic în caz de afecțiuni respiratorii precum: răceală, gripă, bronșită, sinuzită, astm sau tuse. Descoperă câteva dintre beneficiile utilizării uleiului esențial de rozmarin!

De ce să folosești uleiul esențial de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin este un adevărat aliat al frumuseții

1. Uleiul esențial de rozmarin este un adevărat aliat al frumuseții

Uleiul de rozmarin este foarte benefic pentru îngrijirea tenului. Este indicat în special pentru tenul gras, mixt sau matur, fiind de un real ajutor pentru tenul cu acnee, coșuri, cicatrici sau chiar puncte negre. Conferă luminozitate tenului, ajută la vitalizarea tenului matur și redă fermitatea pielii. Totodată, ajută la vindecarea eczemelor și dermatitelor, ajută la reducerea celulitei, tonifiază pielea, este utilizat la masaj pentru a elimina retenția de apă și pentru masajele detoxifiante.

Pe de altă parte, acest ulei esențial este foarte util și pentru îngrijirea părului. Acest ulei poate fi folosit pentru a combate căderea părului, stimulează creșterea firelor noi de păr și ajută la regenerarea părului, fiind utilizat în șampoane de păr și poate fi utilizat pentru a prepara acasă o mască anticădere din uleiuri esențiale. Este eficient în îndepărtarea mătreții și pentru îngrijirea părului gras.

2. Uleiul de rozmarin este benefic pentru sistemul cardiovascular

Uleiul de rozmarin este benefic pentru sistemul cardiovascular

Acest ulei esențial stimulează circulația periferică, fiind recomandat persoanelor care au mâinile și picioarele reci. Mai mult, ajută la curățarea vaselor de sânge, este de ajutor pentru persoanele care suferă de artrită, hipotensiune sau au senzația de picioare obosite.

3. Uleiul esențial de rozmarin este indicat pentru sistemul nervos

Uleiul esențial de rozmarin este indicat pentru sistemul nervos

Uleiul esențial de rozmarin este util pentru sistemul nervos deoarece alungă oboseala cronică, ajută la îmbunătățirea memoriei și concentrării, te ajută să-ți limpezești gândurile, este indicat în perioadele cu examene, ajută la menținerea calmului, ajută la ameliorarea durerilor de cap și chiar a migrenelor.

Alege uleiul de rozmarin potrivit pentru tine!

Plantevo.ro îți recomandă următoarele uleiuri de rozmarin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Plantevo.ro © Copyright 2020. All rights reserved.
Close