Dieta fără gluten este singurul tratament cunoscut pentru persoanele care suferă de boala celiacă sau intoleranță la gluten. Boala celiacă reprezintă o afecțiune medicală cauzată de intoleranța la gluten ce dăunează mucoasei intestinului subțire și împiedică absorbția unor nutrienți esențiali pentru organism. Simptomele acestei boli sunt diaree, balonare, constipație, greață, vărsături, oboseală, scăderea greutății sau dureri abdominale.
Dieta fără gluten este un regim dificil de ținut deoarece majoritatea produselor din comerț conțin gluten. Dacă urmezi o dietă fără gluten este important să consumi alimente adecvate. Iată câteva exemple de mâncăruri fără gluten permise pe care le poți savura la micul dejun, prânz, cină sau gustări.
Exemple de mâncăruri potrivite în dieta fără gluten

1. Mâncăruri fără gluten potrivite pentru micul dejun
- omletă simplă sau cu legume
- pâine fără gluten și unt de arahide
- pâine fără gluten cu un ou
- cereale fără gluten cu lapte
- smoothie din iaurt, lapte și fructe proaspete sau congelate
2. Mâncăruri fără gluten potrivite pentru prânz
- supă de pui cu legume
- supă de legume
- supă de roșii cu tăiței fără gluten
- salată de ton
- piept de pui cu salată de legume
- pește la cuptor cu salată de legume
- salată de pui
3. Mâncăruri fără gluten potrivite pentru cină
- pește la grătar cu salată de legume
- carne la grătar cu salată de legume
- salată de legume cu brânză și pui
- pui la rotisor cu salată de legume
- carne de miel cu legume la cuptor
- pește cu legume la cuptor
- fructe de mare la tigaie
4. Gustări potrivite în dieta fără gluten
- fructe proaspete
- legume proaspete
- fructe uscate (caise, banane, curmale, prune)
- alune
- covrigei fără gluten
- cereale fără gluten cu lapte
- nuci și semințe (nuci, migdale, caju, fistic, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui)
Alege produse potrivite în dieta fără gluten!
Echipa Plantevo îți recomandă următoarele produse fără gluten.
si eu consum produse fara gluten si va multumesc ca promovati si astfel de produse