Tratează tusea seacă utilizând remedii naturiste

3.6K

Tusea seacă sau neproductivă este cauzată de iritarea căilor respiratorii superioare, fiind caracterizată de faptul că nu se elimină lichide: flegmă sau mucus. Tratează tusea seacă utilizând remedii naturiste!

Cauzele tusei seci

Tratează tusea seacă utilizând remedii naturiste

Tusea seacă poate avea numeroase cauze:

  • Răceala sau gripa pot provoca tuse neproductivă și aceasta poate persista chiar și după tratarea afecțiunii.
  • Anumite probleme de sănătate precum bronșita, astmul, laringita sau sinuzita pot provoca tuse seacă.
  • Alergiile la polen, acarieni, praf, mucegai sau păr de animale pot provoaca tuse neproductivă, strănut, mâncărime și lăcrimarea ochilor.
  • Refluxul gastroesofagian provoacă senzația de arsură în capul pieptului, dureri de cât, răgușeală și chiar tuse seacă.
  • Anumite medicamente, cum ar fi medicamentele pentru hipertensiune, unele antibotice, unele medicamente folosite pentru a trata probleme psihice sau cele folosite pentru chimioterapie pot avea ca efect advers tusea neproductivă.
  • Fumul de țigară sau poluat pot provoca tuse seacă.
  • Aerul prea uscat, cald sau rece poate provoca apariția tusei neproductive.
  • Tusea seacă însoțită de oboseală, febră, dificultăți de respirație, pierderea mirosului și a gustului poate indica infecția cu noul tip de coronavirus, SARS COV-2.

Simptomele tusei seci

Tratează tusea seacă utilizând remedii naturiste

Printre simtpomele tusei neproductive se enumeră:

  • nu se elimină lichide (flegmă sau mucus)
  • senzația de mâncărime în gât
  • se simte în zona gâtului mai puternic decât la nivelul pieptului
  • este mai frecventă noaptea

Tratează tusea seacă utilizând produse naturiste

Tratează tusea seacă utilizând remedii naturiste

Remediile naturale sunt folosite de foarte mult timp pentru a trata numeroase probleme de sănătate. Tratează tusea seacă utilizând următoarele produse!

  1. Siropul de muguri de brad sau siropul de pătlagină sunt cunoscute deoarece sunt extrem de benefice pentru organismul uman, au un conținut ridicat de vitamina C și sunt benefice pentru a trata tusea seacă. De asemenea, poți folosi siropuri din amestecuri de plante special concepute pentru tusea seacă sau pentru toate tipurile de tuse ce conțin ingrediente precum: miere de albine, cimbrișor, muguri de pin, tinctură de propolis, vitamina C, scai vânăt, ghimbir, eucalipt sau roiniță.
  2. Dropsurile sunt folosite pentru a trata tusea neproductivă, având o acțiune calmantă și emolientă asupra gâtului. Poți folosi dropsuri cu ingrediente precum: miere, anason, eucalipt, scai vânăt, pătlagină, nalbă mare, ciuboțica cucului sau ghimbir.
  3. Propolisul este o adevărată minune a naturii ce are prorpeități antimicrobiene, antivirale, analgezice și antiinflamatoare. Este folosit pentru întărirea sistemului imunitar, tratarea răcelilor sau a gripei, protejarea căilor respiratorii, fiind utilizat deoarece vindecă și ameliorează febra, faringita, traheita, sinuzita, rinita, bronșita, gripa, virozele respiratorii sau pneumonia.
  4. Mierea este un aliment cu numeroase beneficii pentru organismul uman, fiind benefică pentru imunitate și calmează tusea. Poți alege să consumi una-două lingurițe de miere ca atare sau să o folosești în ceai.
  5. Consumă ceai de tei ce are efect calmant, antispastic, emolient și este util pentru tusea iritativă, ceai de pătlagină ce este utilizat pentru diversele afecțiuni ale gâtului, are efect antiseptic și elimină microbii sau ceai de trei frați pătați ce ajută la menținerea sănătății aparatului respirator și este utilizat pentru rinite alergice sau tuse neproductivă.
  6. Alege să folosești suplimente alimentare ce te ajută să-ți întărești sistemul imunitar, să ameliorezi simptomele gripei sau răcelii precum: echinacea, vitamina C și zinc.

Tratează tusea seacă utilizând remedii naturiste!

Echipa Plantevo.ro îți recomandă următoarele produse pentru tusea seacă.

Join the Conversation

  1. folosesc produsele de la Dacia Plant si sunt f bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Plantevo.ro © Copyright 2022. All rights reserved.
Close