Previne și tratează căderea părului pentru a avea un păr sănătos și frumos

Părul reprezintă o comoară, iar prevenirea și tratarea căderii lui este foarte importantă dacă vrei să ai un păr sănătos, bogat și frumos. Dacă ai un păr frumos te vei simți îngrijită și admirată mereu.

În mod normal, o persoană pierde între 50 și 100 de fire de păr pe zi, iar pierderea mai multor fire de păr pe zi reprezintă o problemă ce trebuie tratată. Există numeroase produse ce te ajută să tratezi căderea părului de la produse pentru uz extern de îngrijirea părului și tratamente locale până la suplimente ce se pot administra la nivel intern. Descoperă câteva trucuri ce te vor ajuta să previi și tratezi căderea părului. 

Trucuri ce te vor ajuta să previi și tratezi căderea părului

1. Evită uscarea părului, ondulatorul, placa de păr sau peria de păr

Uscatul părului este un aspect important de care trebuie să ții cont dacă vrei să previi sau tratezi căderea părului. Uscarea părului cu aer foarte cald poate provoca căderea părului. Pentru a evita acest lucru poți să-ți lași părul să se usuce singur. Totuși, dacă vrei să folosești feonul sau peria de păr, poți alege să ții părul în prosop timp de 10-15 minute și apoi să folosești feonul cu jet de aer rece sau moderat.

Uscarea parului

2. Evită stresul

Stresul este o problemă cotidiană ce afectează tot mai multe persoane și ce poate provoca diverse probleme precum căderea părului. Dacă vrei să ai grijă de părul tău, asigură-te că te relaxezi și evită stresul pe cât posibil.

3. Evită împletiturile și prinderea părului în coadă

Împletiturile și prinderea părului în coadă exercită o presiune mare asupra firului de păr și este important să le eviți dacă dorești să previi sau tratezi căderea părului.

4. Ai grijă să ai o alimentație echilibrată

Alimentația corespunzătoare te va ajuta să te simți mai bine și să te asiguri că primești substanțele nutritive de care corpul tău are nevoie. Printre alimentele pe care le poți mânca și te ajută să previi și tratezi căderea părului se enumeră polenul crud, migdalele, nucile pecan, semințele de susan, semințele de floarea soarelui. 

Ingrijirea parului

5. Folosește produse adecvate pentru părul tău

Trebuie să ai grijă ce produse folosești pe părul tău pentru a evita căderea lui. Atunci când alegi să cumperi un produs de îngrijirea părului trebuie să verifici lista de ingrediente întrucât multe produse din comerț conțin ingrediente nocive pentru firul de păr precum parabeni, siliconi, OMG, SLS/SLES, DEA. Dacă vrei să te asiguri că nu vei avea probleme din cauza ingredientelor agresive poți încerca să folosești produse naturale sau produse bio.

6. Folosește uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt extrem de utile pentru organism și ajută la tratarea numeroaselor probleme, inclusiv căderea părului. Poți prepara acasă o mască din mai multe uleiuri esențiale precum: ulei de jojoba, ulei de ardei iute, ulei de rozmarin, ulei de argan.

7. Folosește o vopsea de păr naturală

Vopsirea paruluiVopsitul părului și decoloratul acestuia subțiază firul de păr și pot duce implicit la căderea acestuia. Dacă îți dorești să faci o schimbare și alegi să-ți schimbi culoarea, atunci ar fi bine să folosești o vopsea de păr naturală pentru a avea un păr sănătos și strălucitor. 

Alege să folosești vopseaua de păr Herbatint ce conține extracte organice naturale, nu conține ingrediente nocive pentru firul de păr precum amoniac, parabeni, parafină, uleiuri minerale, OMG, SLS/SLES și DEA. Este concepută special pentru persoanele cu pielea sensibilă, conferă o culoare naturală pentru o lungă perioadă de timp, acoperă firele de păr albe, conferă strălucire și vitalitate firului de păr, hrănește și protejează atât scalpul, cât și firul de păr.

În cele ce urmează îți vom prezenta un tratament pentru prevenirea și tratarea căderii părului. 

Exemplu de tratament împotriva căderii părului 

Înainte de a te spăla pe cap pregătește o mască de păr din uleiuri esențiale astfel: adaugă 50 ml ulei de argan, 20-30 picături de ulei de rozmarin, 20-30 picături de ulei de ardei iute și 20-30 picături de ulei de lavandă. Aplică masca de păr înainte de spălare prin frecționare și las-o să acționeze minim o oră. 

Produse adecvate pentru ingrijirea paruluiDupă ce ai lăsat masca de păr să acționeze spală părul cu șamponul anticădere de la Bema ce are rolul de a stimula și întări țesutul conjunctiv al părului, a proteja țesuturile epiteliale, a întări rădăcinile părului, a îmbunătăți structura și volumul acestuia. 

Ulterior, aplică masca de păr fortifiantă de la Bema ce te ajută la regenerarea și restructurarea țesutul conjunctiv al firului de păr fragil și subțire, făcându-l mai puternic. Aplică o cantitate suficientă de mască pe părul umed și întinde-o prin masaj ușor, insistând pe toată lungimea firului de păr. Las-o să acționeze 5-8 minute și apoi se clătește. 

La sfârșit folosește fiola anticădere de la Bema. Aceasta are rolul de a proteja părul de factorii externi, a stimula și întări rădăcina firului de păr, a prelungi faza de creștere a părului, a întări structura și rezistența părului. Se aplică pe scalp conținutul unei fiole și se masează până când se absoarbe complet. Nu se clătește. 

De asemenea, pentru a trata căderea părului poți alege să utilizezi și suplimente ce te vor ajuta să scapi de această problemă. Pentru uz intern, se recomandă să se consume o capsulă de biotină pe zi. Biotina de la Solgar te ajută la regenerarea părului, unghiilor și a pielii. 

În plus, dacă una dintre problemele din cauza cărora îți cade părul este stresul, atunci consumă magneziu pentru a reduce oboseala și stresul. Se amestecă 1-2 lingurițe de pulbere de Principium magneziu complet de la Bios Line în jumătate de pahar de apă sau ceai. Se consumă jumătate de pahar dimineața și jumătate de pahar seara. 

Utilizează acest tratament 3 luni, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.