Învață cum sa slăbești sănătos

Toate persoanele își doresc să arate bine și să scape de kilogramele în plus pentru a se simți mai bine și mai atractive. Dacă îți dorești să-ți controlezi greutatea, iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să slăbești sănătos.

Cum sa slăbești sănătos

1. Calculează numărul de calorii pe care trebuie să îl mănânci zilnic

Dacă vrei să slăbești și să te menții în formă calculează numărul de calorii pe care trebuie să îl mănânci zilnic. Poți folosi o aplicație care te va ajută să afli numărul de calorii pe care trebuie să îl consumi zilnic în funcție de greutate, vârstă, înălțime și stil de viață. Încearcă să nu consumi mai multe calorii decât este necesar și astfel vei reuși să scapi de kilogramele în plus.

2. Fă sport zilnic pentru a slăbi

Fă sport zilnic pentru a slăbi

Sportul te ajută să arzi depozitele de grăsime, să slăbești, să te tonifiezi, să dezvolți masă musculară, să te odihnești mai bine și să te simți mai bine. Alege să faci un sport care ți se potrivește zilnic și scapă de kilogramele nedorite. Indiferent dacă alegi să mergi la sală, să te plimbi cu bicicleta, să mergi la înot, să joci volei sau baschet, să mergi la Pilates sau să practici yoga, mișcarea este foarte importantă pentru toată lumea și te va ajuta să arăți bine. 

3. Fă masaj pentru a scăpa de kilogramele în plus

Masajul este eficient pentru slăbit deoarece stimulează circulația sangvină și eliminarea toxinelor din organism. Alege să mergi la masaj în mod regulat și astfel vei reuși să slăbești mai ușor. 

Învață cum sa slăbești sănătos

4. Ai grijă cum mănânci pentru a scăpa de kilogramele în plus

Este important să mănânci și să acorzi o atenție deosebită alimentelor pe care alegi să le consumi pentru a slăbi. Însă, este foarte important să ai grijă de modul în care alegi să mănânci. Mâncatul pe grabă, în fața televizorului, la volan sau la birou îți distrage atenția și te va face să mănânci mai mult decât este necesar deoarece nu vei simți senzația de sațietate și astfel nu vei reuși să scapi de kilogramele în plus. Alege să te așezi la masă și să mănânci liniștită, fără să ai alte activități.

5. Mănâncă încet pentru a slăbi

Dacă vrei să slăbești este foarte important să mănânci cât mai încet. Dacă mănânci repede nu vei simți senzația de sațietate ușor și astfel vei mânca mai mult decât este necesar și nu vei reuși să scapi de kilogramele în plus. Trebuie să mănânci încet, iar acest lucru te va ajuta să simți senzația de sațietate mult mai ușor și implicit să slăbești. 

Învață cum sa slăbești sănătos

6. Odihna te ajută să scapi de kilogramele în plus

Odihna este un element foarte important pentru toate persoanele. Ea te ajută să te simți mai fericită, să scapi de stres și de kilogramele în plus. Dacă nu dormi suficient sau somnul nu este de calitate, atunci te vei simți mai obosită, lipsită de energie și astfel vei mânca mai mult. Dacă vrei să slăbești, asigură-te că dormi în jur de opt ore în fiecare zi și că ai un somn de calitate. 

7. Relaxează-te pentru a slăbi sănătos

Stresul afectează tranzitul intestinal și digestia, încetinește metabolismul și favorizează îngrășarea. Dacă îți dorești să slăbești, trebuie să eviți stresul și să te relaxezi cât mai mult. Alege să faci lucruri care îți plac și te ajută să te simți mai bine. Fie că alegi să citești, să te plimbi prin parc, să te uiți la un film, să mergi într-o plimbare pe munte este important să te relaxezi și acest lucru te va ajută să scapi de kilogramele în plus.

Învață cum sa slăbești sănătos8. Detoxifierea te ajută să scapi de kilogramele în plus

Detoxifierea este perioada în care metabolismul este pun în repaus și ajută la eliminarea toxinelor din organism și a kilogramelor în plus datorate de toxinele eliminate din organism. Se recomandă să faci cură de detoxifiere de două ori pe an, mai exact primăvara și toamna. Poți folosi numeroase suplimente ce te vor ajuta precum: spirulină, Aloe Vera, argilă

9. Alege suplimente alimentare pentru controlul greutății

Suplimentele pentru controlul greutății te ajută să ajungi la greutatea ideală și să o menții. Existe numeroase produse naturale special concepute pentru a te ajuta să-ți controlezi greutatea precum: ardei iute, ceai verde, oțet din cidru de mere.