Cele mai frecvente cauze ale pierderii de memorieCu siguranță ți s-a întâmplat să uiți unde ți-ai pus cheile, portofelul sau telefonul, ce ai făcut în ziua precedentă, numele unei melodii, ului film, unei persoane pe care nu ai mai văzut-o de mult timp, de o întâlnire sau anumite lucruri pe care trebuia să le faci. De cele mai multe ori aceste probleme sunt cauzate de stilul de viață, de stres sau de oboseală, dar uneori pot ascunde boli neurologice sau psihice. Iată câteva cauze ale pierderii de memorie.

Cauze ale pierderii de memorie

1. Oboseala provoacă pierderi de memorie

Oboseala este o problemă cu care se confruntă multe persoane, iar somnul insuficient sau necalitativ are un impact negativ asupra memoriei și atenției. Pentru a rezolva această problemă trebuie să te odihnești suficient și să ai un somn de calitate.

Cele mai frecvente cauze ale pierderii de memorie

2. Stresul este una dintre cauzele pierderii de memorie

Stresul este o problemă cotidiană ce afectează foarte multe persoane și are un impact negativ asupra organismului și a sistemului nervos, afectează capacitatea de concentrare și memoria.

3. Alimentația necorespunzătoare provoacă pierderi de memorie

Alimentația necorespunzătoare afectează organismul deoarece nu furnizează nutrienții necesari corpului. Consumă alimente care te ajută să-ți îmbunătățești memoria și să protejezi pierderile de memorie precum: fructe de pădure, avocado, morcovi, ciocolată neagră, ulei de măsline, ulei de cocos, semințe de floarea soarelui, semințe de susan, semințe de in, semințe de dovleac, caju, alune, nuci braziliene, migdale sau unt de arahide.

De asemenea, pentru a avea o memorie sănătoasă, pentru a te putea concentra mai ușor și a preveni pierderile de memorie trebuie să consumi acizi grași Omega 3-6-9, antioxidanți, vitamina C, vitamina E, vitamina D și vitaminele din complexul B.

Cele mai frecvente cauze ale pierderii de memorie

4. Depresia provoacă pierderi de memorie

Depresia este o problemă de sănătate ce afectează din ce în ce mai multe persoane și care are un impact negativ asupra sănătății. Aceasta afectează atât capacitatea de concentrare, cât și memoria.

5. Tiroida provoacă pierderi de memorie

Funcționarea necorespunzătoare a glandei tiroide are ca efect principal insuficienta secretare a hormonilor tiroidieni ceea ce conduce la oboseală și la pierderi de memorie.

6. Tutunul sau alcool provoacă pierderi de memorie

Consumul de alcool sau tutun are un impact negativ asupra sistemului nervos și numeroase efecte negative asupra organismului, precum: afectează memoria și poate agrava depresia și anxietatea.

Cele mai frecvente cauze ale pierderii de memorie

7. Medicamentele sunt una dintre cauzele pierderii de memorie

Numeroase medicamente pot avea efecte secundare nedorite asupra organismului precum pierderile de memorie.

8. Accidentele vasculare provoacă pierderi de memorie

Accidentele vasculare au un impact negativ asupra sistemului nervos, accelerând îmbătrânirea creierului și provocând chiar pierderi de memorie.

Remedii naturale pentru pierderile de memorie

Dacă vrei să combați pierderile de memorie alege să faci sport, să te odihnești, să combați stresul și să ai o alimentație sănătoasă. Totodată, poți alege remedii naturale precum Gingko Biloba, uleiul esențial de rozmarin sau ceai de salvie.