Remedii naturale ce te ajută în lupta cu balonarea

Cu siguranță te-ai confruntat cel puțin o dată cu balonarea, iar aceasta ți-a creat o senzație de disconfort și poate te-ai simțit rău din cauza acesteia destul de mult timp. Descoperă remedii naturale ce te ajută în lupta cu balonarea.

Remedii naturale ce te ajută în lupta cu balonarea

1. Ceaiurile te ajută să scapi de balonare

Ceaiurile sunt alternative naturale folosite de foarte mult timp pentru a trata numeroase afecțiuni, fiind utile inclusiv în cazul balonării. Dacă vrei să scapi de această problemă, alege să consumi următoarele ceaiuri.

 • Ceaiul de mentă este unul dintre cele mai folosite ceaiuri ce te ajută să tratezi diverse probleme digestive. Acesta te ajută să-ți îmbunătățești digestia, normalizează tranzitul intestinal accelerat, menține în limite normale flora bacteriană din intestin, te ajută să scapi de balonare, indigestie, diaree, spasme, crampe și chiar greață.

Remedii naturale ce te ajută în lupta cu balonarea

 • Ceaiul de fenicul are proprietăți inedite, fiind un remediu natural pentru problemele digestive precum colicile intestinale, balonarea, spasmele, indigestia sau greață.
 • Ceaiul de salvie este indicat pentru stimularea funcționării în parametrii normali a sistemului digestiv, ajutând la eliminarea spasmelor și balonării.
 • Ceaiul de anason susține sănătatea sistemului digestiv, fiind eficient în caz de balonare, flatulență, spasme ușoare, stări de greață și ajută la normalizarea secrețiilor gastrice.
 • Ceaiul de ghimbir susține digestia optimă, fiind utilizat pentru a combate balonarea și stările de greață provocate de răul de mișcare.
 • Ceaiul de roiniță stimulează funcționarea normală a sistemului digestiv și ajută la eliminarea disconfortului de la nivelul stomacului, fiind utilizat pentru a trata balonarea, ameliorează simptomele intestinului iritabil, ajută la reducerea spasmelor intestinale și a greții.

Remedii naturale ce te ajută în lupta cu balonarea

 • Ceaiul de mărar ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv, la reducerea spasmelor intestinale, stimulează producerea sucurilor digestive și combate balonarea.

2. Alege remedii naturiste pentru a combate balonarea

Există o serie de remedii naturiste ce te ajută să scapi de balonare și flatulență precum cărbunele medicinal sau alte suplimente naturale.

 • Cărbunele medicinal ajută la echilibrarea tranzitului intestinal și la tratarea tulburărilor gastrointestinale. Acesta te ajută să scapi de balonare, diaree, toxiinfecții alimentare, colită, colită ulcerativă, sindromul colonului iritabil sau intoxicații cu substanțe chimice. Se găsește sub formă de capsule sau pulbere.
 • Eudigest No-Gas de la Bios Line te ajută să ai o digestie optimă, să elimini gazele intestinale în caz de balonare și flatulență.

Remedii naturale ce te ajută în lupta cu balonarea

 • Probiotic Complex conține 5 tulpini de bacterii prietenoase ce ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv, la refacerea florei intestinale și la reglarea tranzitului. Acesta este util în caz de diaree, constipație, disconfort abdominal, greață, baloare, flatulență, dureri abdominale, colici, colon iritabil sau intoleranță la lactoză.

3. Adoptă o alimentație sănătoasă ce te va ajuta în lupta cu balonarea

Este important să adopți o alimentație sănătoasă pentru a avea o digestie optimă. Alege să consumi următoarele fructe sau legume.

 • Castraveții sunt bogați în vitamine, antioxidanți și apă. Aceștia ajută la prevenirea balonării și la menținerea nivelului optim de hidratare al organismului.
 • Avocado conține potasiu și omega 3. Ajută la combaterea balonării.
 • Sparanghelul ajută la eliminarea retenției de apă și la prevenirea balonării.

Remedii naturale ce te ajută în lupta cu balonarea

 • Lămâile sunt bogate în vitamina C și ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv, fiind eficiente contra balonării.
 • Semințele de chimen te ajută să scapi de balonare și flatulență.
 • Iaurtul ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, fiind extrem de eficient împotriva balonării.

De asemenea, este foarte important să eviți să mănânci într-un mod alert deoarece acest lucru conduce la balonare.

4. Evită stresul pentru a scăpa de balonare

Stresul este o problemă cu care se confruntă toate persoanele, iar în perioadele stresante organismul nu mai funcționează într-un mod normal și apar numeroase probleme de sănătate precum dereglări digestive, afecțiuni ale sistemului respirator, afecțiuni ale sistemului imunitar, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine, afecțiuni gastrointestinale, probleme ale sistemului reproducător, pierderi de memorie, insomnii, oboseală, depresie, anxietate sau chiar obezitate.