Ceaiuri benefice pentru gastrită

Gastrita este o afecțiune cu care se confruntă tot mai multe persoane ce apare în urma inflamării mucoasei gastrice. Printre simptomele asociate se enumeră: indigestie, stare de greață, vărsături, dureri abdominale și nu în ultimul rând arsuri gastrice. În continuare îți prezentăm câteva ceaiuri benefice pentru gastrită.

Ceaiuri benefice pentru gastrită

Ceaiurile din plante medicinale sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a combate și preveni apariția unor probleme de sănătate. Dacă vrei să tratezi gastrita poți încerca să consumi următoarele ceaiuri.

1. Ceaiul de obligeană te ajută dacă ai gastrită

Ceaiul de obligeană ajută sistemul digestiv, normalizează secrețiile gastrice, fiind benefic pentru indigestie, gastrită, colici, flatulență, diaree, vărsături, aciditate crescută, spasme și chiar ulcer gastric. Se pot consuma 1-2 căni de ceai de obligeană pe zi, înainte de mesele principale.

Ceaiul de salcâm este benefic pentru gastrită

Nu este recomandat să se consume acest ceai mai mult de 3 luni consecutiv. De asemenea, este contraindicat pentru copiii sub 6 ani, femeile însărcinate și cele care alăptează sau în caz de hipersensibilitate la această plantă.

2. Ceaiul de salcâm este benefic pentru gastrită

Ceaiul de salcâm este indicat pentru problemele digestive precum hiperaciditate, gastrită sau regurgitare. Se pot consuma 2-3 căni de ceai de salcâm pe zi, înainte de mesele principale și nu se recomandă să se consume acest ceai de către persoanele care au hipersensibilitate la această plantă.

3. Ceaiul de coada șoricelului este indicat pentru gastrită

Ceaiul de coada șoricelului este indicat pentru susținerea digestiei, protejarea mucoasei gastrice, reducerea spasmelor, tratarea colicilor, gastritelor și enterocolitelor. Se recomandă să se consume 2-3 căni de ceai de coada șoricelului pe zi și nu este recomandat să fie utilizat de către persoanele care suferă de hipersensibilitate la această plantă.

Ceaiul de gălbenele este util pentru gastrită

4. Ceaiul de gălbenele este util pentru gastrită

Ceaiul de gălbenele ajută la susținerea sistemului digestiv, reduce spasmele, ajută la tratarea gastritei, protejează mucoasa gastrică și duodenală. Se pot consuma 2-3 căni de ceai de gălbenele pe zi.

Nu este recomandat să fie consumat pentru o perioadă mai mare de 3 luni sau în caz de hipersensibilitate la această plantă. Femeile însărcinate trebuie să consume acest ceai cu precauție.

5. Ceaiul de zmeur este extrem de util pentru gastrită

Ceaiul de zmeur este indicat pentru sistemul digestiv, ajută la normalizarea tranzitului intestinal accelerat, normalizarea secreției de suc gastric, protejarea mucoasei gastrice și este extrem de benefic pentru stomac. Se pot consuma 2-3 căni de ceai pe zi și nu este recomandat în caz de hipersensibilitate la această plantă.

6. Ceaiul de mușețel este benefic pentru sistemul digestiv

Ceaiul de mușețel ajută la menținerea sănătății stomacului, reduce spasmele, îmbunătățește digestia și ajută în caz de balonare. Se recomandă să se consume 3 căni de ceai de mușețel pe zi și nu este recomandat în caz de hipersensibilitate la această plantă.