Remedii naturiste contra constipației

Constipația reprezintă o problemă frecventă cu care majoritatea persoanelor se confruntă. Această afecțiune cauzează disconfort și este caracterizată prin dificultatea sau imposibilitatea de a avea scaun. Alege să folosești remedii naturiste contra constipației.

Remedii naturiste contra constipației

În cele ce urmează îți prezentăm câteva laxative naturale ce te vor ajuta să scapi de constipație.

1. Semințele de chia te ajută să combați constipația

Semințele de chia au un conținut ridicat de Omega 3 și fibre ce ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, la detoxifiere, la eliminarea substanțelor nocive din organism și la prevenirea apariției constipației. Semințele de chia pot fi consumate ca atare, în salate, iaurturi, smoothie sau budincă. 

Remedii naturiste contra constipației

2. Polenul crud este benefic pentru constipație

Polenul crud de trandafir sălbatic și măr reglează tranzitul intestinal, fiind recomandat pentru numeroase afecțiuni digestive precum constipație, diaree și chiar enterocolită. Se recomandă să se consume 1 lingură de polen pe zi, respectiv 15 grame. 

3. Mierea polifloră este indicată pentru constipație

Mierea polifloră este un remediu natural ce susține sistemul digestiv, ajută la eliminarea toxinelor din organism și este util în prevenirea atât a indigestiei, cât și a constipației. 

4. Tărâțele de ovăz sunt remedii naturiste contra constipației 

Tărâțele de ovăz sunt extrem de bogate în fibre, susțin o digestie bună, grăbesc eliminarea enzimelor pancreatice, combat constipația și gazele intestinale. Aceste pot fi consumate la toate mesele principale ale zilei și conferă o senzație de sațietate, fiind benefice inclusiv în curele de slăbit

Remedii naturiste contra constipației

5. Tărâțele de psyllium sunt eficiente pentru constipație

Tărâțele de psyllium sunt alimente extrem de bogate în fibre ce au benefice atât pentru organismul uman, cât și pentru sistemul digestiv. Ajută la reglarea digestiei, combat diareea, constipația, reduc simptomele colonului iritabil și sunt benefice pentru colită. Se recomandă să adaugi 1 linguriță de tărâțe de psyllium în minim 250 ml de apă. De asemenea, pot fi consumate în sucuri naturale, supe sau chiar iaurt. 

6. Ceaiul de crușin este benefic pentru sistemul digestiv

Ceaiul de crușin este un puternic laxativ ce ajută la accelerarea tranzitului intestinal, eliminarea paraziților și la combaterea constipației acute sau cronice. Se recomandă să se consume câte 1 cană de ceai de crușin pe zi înainte de culcare timp de 2 săptămâni. Cura poate fi repetată după o pauză de 2 săptămâni. 

Remedii naturiste contra constipației

Pe lângă alimentele prezentate anterior, există multe alte plante ce susțin funcționarea optimă a sistemului digestiv. Dacă ai probleme cu constipația îți recomandăm să încerci suplimentul Buonerbe Regola Forte de la Bios Line. Acesta conține cicoare ce are efecte laxative și stimulează digestia, prune ce sunt bune emoliente, au un efect ușor diuretic și ajută la reglarea tranzitului intestinal, Senna ce are efecte laxative și chiar purgative, crușin ce are o acțiune protectoare, regenerantă și antioxidantă, are proprietăți vermifuge, are efect coleretic și colagog asupra bilei, scoarță de China ce are o acțiune tonică și digestivă. Se recomandă să se consume câte 1-2 capsule pe zi cu un pahar mare de apă, seara după cină.