Ulei de cocos MCT BIO 250ml Pronat
Producator: Pronat | Cod: MF48413 | TVA 9% inclus
MTC (Medium Trigliceride Chain), sau uleiul de cocos lichid, se obține din uleiul de cocos, rezultand un produs similar, dar in care grasimile sunt fractate in lanturi medii. Datorita acestui fapt grasimile din cocos sunt mai ușor de digerat și sunt legate de mai multe aspecte privind beneficiile pentru sănătate, care decurg din modul în care acestea sunt procesate mai rapid de către organismul uman.
Uleiul MTC are un conținut ridicat de acizi laurici, caprilici și caprici, ceea ce îl califică să fie uleiul ideal de adăugat în mâncăruri, pireuri, salate, smoothie-uri sau chiar în cafea, pentru că, prin asimilarea rapidă, oferă un boosting de energie și de funcționare a creierului.
Voucher-ul va fi disponibil la maxim 3 comenzi și este valabil până la 31.12.2024
Ulei de cocos MCT BIO 250ml Pronat
Ulei de cocos MCT BIO contine: trigliceride cu lanț mediu din ulei de nucă de cocos din culturi certificate ecologic.
Compoziția acizilor grași: Acid Caprilic C8 (53-65%), Acid Capric C10 (35-48%), Acid Caproic (C6) max.2.0%, Acid Lauric (C12) max 3%.
Uleiul de nucă de cocos este rafinat, albit și deodorizat. Nu conține aditivi.
Ce este uleiul MCT? Cum îl folosim?
Trigliceridele de catenă medie (MCT = Medium Chain Triglycerides) sunt grăsimi care se găsesc în alimente precum uleiul de nucă de cocos. Ele sunt metabolizate diferit de trigliceridele cu lanț lung (LCT) găsite în majoritatea celorlalte alimente. Principalul avantaj al MCT este efectul energetic asupra organismului nostru.
Ulei MCT constituie :
-o sursă rapidă de energie pentru toate persoanele care au activități zilnice solicitante (atât sportive cât și intelectuale).
-aliment de bază pentru sportivii de performanță, deoarece poate reduce consumul de glicogen muscular prin folosirea grăsimii ca energie.
-agent antibacterian și antiviral, un bun susținător al sistemului imunitar.
-ingredient care poate ajuta la slăbire. Uleiul MCT integrat în mod echilibrat în dietă poate susține lipoliza și poate ajuta la reducerea grăsimii corporale. În plus, scade pofta de dulciuri și crește senzația de sațietate, de plin în stomac.
-un aliment benefic pentru persoanele cu tulburări de absorbție a grăsimilor.
-o sursă ideală de acizi grași sănătoși, ca parte a unei alimentații echilibrate.
Ce știm despre trigliceride? Știm că trigliceridele apar, spre exemplu, în analizele medicale, dar care este legătura acestora cu uleiul MCT? Triglicerida este termenul tehnic pentru grăsime. Trigliceridele au două scopuri principale - fie sunt consumate pentru energie, fie depozitate sub formă de grăsime corporală. Trigliceridele sunt denumite după structura lor chimică, în special după lungimea lanțurilor lor de acizi grași. Ne dorim ca trigliceridele să fie cât mai mult consumate pentru energie de sistemul metabolic, și nu depozitate. Analizele medicale indică, printre altele, dacă acestea sunt în valori normale sau sunt constituite prea multe depozite.
Trigliceridele cu catena medie MCT la care facem referire sunt metabolizate diferit. Având în vedere lungimea de catenă mai scurtă a MCT-urilor, acestea sunt defalcate și absorbite rapid în corp pentru consumul energetic.
Spre deosebire de acizii grași cu lanț mai lung, uleiurile MCT trec direct spre ficat, unde pot fi utilizate ca sursă de energie instantanee sau transformate în cetone. Cetonele sunt substanțe produse atunci când ficatul descompune cantități mari de grăsime. Spre deosebire de acizii grași obișnuiți, cetonele pot trece ajunge direct la creier, un mare utilizator de energie. Aceasta reprezintă astfel o sursă de energie alternativă pentru creier, care utilizează în mod obișnuit glucoza pentru combustibil. Deoarece caloriile conținute în MCT-uri sunt transformate mai eficient în energie și utilizate de organism, acestea sunt mai puțin susceptibile să fie păstrate sub formă de grăsime.
Cum putem folosi acest ulei de cocos MCT BIO ?
Puteți utiliza uleiuri MCT în același mod în care ați putea folosi ulei de măsline sau unt.
●Putem face un dressing delicios pentru salată.
●Cremă de brânză tartinabilă
●Ingredient în orice smoothie sau shake proteic.
●Preparați cafeaua Bulletproof!
●MCT are un punct de fum scăzut, așa că veți dori să evitați prăjirea. Poate fi folosit însă pentru a sota, pentru a trage rapid legume la tigaie/wok, pentru a încălzi preparate.
Uleiul MCT este utilizat frecvent ca supliment alimentar. În domeniul medical uleiul de tip MCT este utilizat pentru a ajuta pacienții cu probleme de absorbție a nutrienților (vitamine, minerale). Trigliceridele cu lanț mediu sunt, de asemenea, utilizate pentru a crește eficacitatea exercițiului fizic la sportivi, ori pentru eficiența dietei Ketogenice.
Există o mulțime de motive bune pentru a utiliza uleiul MCT, chiar dacă nu sunteți într-o „dietă”. Este o grăsime naturală care poate fi o alternativă excelentă la uleiurile standard.
Uleiul MCT poate fi folosit și ca bază pentru uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale sunt super-concentrate, ceea ce înseamnă că sunt mult prea puternice pentru a fi aplicate ca atare. Uleiul MCT este fin și se absoarbe rapid în piele, puteți combina cu el orice uleiuri esențiale.
Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros, ferit de surse de căldură și lumina directă a soarelui.
Comentarii (0)
Nu exista comentarii momentan